Atradius

Atradius
Doel van het Project

Verduurzamen pand en verbeteren binnenklimaat

Project type

Utiliteit

Rol van Delta-T

Prefab & Montage Leidingwerk

Opdrachtgever

AA installatie Groep

Locatie

Amsterdam

Status

Opgeleverd

Precisie en Planning

De situatie bij Atradius was bijzonder uitdagend. De bestaande koelapparatuur, gesitueerd op het dak van een 30 meter hoog volledig glazen gebouw, voldeed niet meer aan de klimaatbeheersingsbehoeften van het pand. Met de intensiteit van de zon die op het glas brandde, werd het pand aan één zijde oververhit terwijl de andere zijde koud bleef.

Ons team, onder leiding van AA Installatie, werd geconfronteerd met aanzienlijke logistieke uitdagingen, waaronder de positionering van een kraan die niet direct naast het pand kon worden geplaatst, wat betekende dat het afhijsen van de oude apparatuur een uitdagende operatie werd die precisie en planning vereiste. Door het prefabriceren van het leidingwerk konden we de koel-, en stookonderbreking minimaliseren, wat van cruciaal belang was voor de klant om de normale werkomstandigheden te handhaven.

Duurzame Doorbraak

De innovatieve oplossing die AA-Installatie aan Atradius aanbood, was de installatie van twee warmtepompen. Deze situatie is uniek in het vermogen om tegelijkertijd duurzaam te verwarmen en te koelen, wat betekent dat het gebouw in twee zones kon worden opgedeeld om zo te voldoen aan de specifieke eisen van het pand.

Het project, dat startte en binnen een strak tijdsbestek van twee weken succesvol werd afgerond in 2023, omvatte nauwgezette planning en uitvoering. Dankzij onze ervaring met het navigeren door complexe projectvereisten, konden we alle obstakels overwinnen en een naadloze installatie garanderen.

Onze klant, AA Installatie, werd hiermee door ons geholpen door middel van onze ervaring met betrekking tot het prefabriceren van een installatie door enkel een toegeleverd principeschema. Dit alles in een kort tijdsbestek en een zo kort mogelijke stook,- en koelonderbreking. 

Begin Uw Project Vandaag

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Ons team van deskundigen staat klaar om u te helpen met uw specifieke behoeften

Neem contact met ons op!

Wanneer U Ons Kunt Bereiken

Meer projecten

Scroll to Top